teologisk terapi
I spændingsfeltet mellem videnskab og praksis ligger både psykologens og præstens gerninger. Vi er der som mennesker for mennesker. Metoderne i de samtaler, der føres er overlappende, men de bagvedliggende teorier og paradigmer er forskellige. Religionsvidenskab er et akademisk forskningsområde, som er gennemsyret af psykologiske perspektiver. Jeg tillader mig at være eksperimenterende og nysgerrig på kombinationen af tro og terapi i min rolle som psykolog. Vi tror altid på et eller andet - ikke nødvendigvis religion - og at støtte mennesker i at finde ud af hvad de tror på i livet, kan anskues og anvendes som en terapeutisk tilgang. Dette kalder jeg teologisk terapi.
inuit åndetro
Som psykolog i Grønland erkendte jeg min egen kulturelle etnocentrisme og begrænsningerne af en terapeutisk tilgang baseret på psykologiens naturvidenskabeligt funderede paradigme. Jeg har siden søgt at fokusere mine studier på åndetro i forskellige religioner. Det er en rejse som ikke kan forceres, og som aldrig er slut.
feltstudie til præst
Jeg ved ikke, om jeg tror på Gud. Men jeg tror på det guddommelige. Og som psykolog oplever jeg, at jeg mangler noget eller nogen, som bare af og til kunne rykke ind og tage over for mig, når jeg ikke føler mig tilstrækkelig. Jeg savner nogen eller noget at kunne opdelegere alt det tunge, lidelsen, håbløsheden til, så jeg kan blive ved med at være stærk for mine klienter. Jeg ser min videreuddannelse til præst som eet stort feltstudie ud i det at tro på Gud, hvor jeg har tænkt mig at gøre kristendom og ikke blot studere kristendom. Kan man det? Det ved jeg ikke, men jeg har tænkt mig at forsøge og skrive om det undervejs.